اگر با کسی روبه رو شدید که مدام نگران حال و وضع شما و اطرافیانش است و لحظه ای هم به نیازهای خود توجهی نمی کند، تعجب نکنید، زیرا او کسی است که در عالم روان شناسی به یاری رسان و مهر ورز شناخته شده است.

در اصل این افراد با چنین خصوصیتی فکر می کنند وجودشان زمانی ارزش پیدا می کند که به دیگران کمک کنند و هستی شان را در راه دیگران فدا کنند. محبت و عشق ورزیدن به دیگران بالاترین ایده آل شان است و بسیار بخشنده و مهربان هستند.
معمولا برونگرا هستند و در اجتماع حضور فعالی دارند. بیشتر مواقع آنها را می بینید که به خاطر کمک به کسی، حتی غریبه ها، ساعت ها وقت باارزش خود را صرف می کنند و خم به ابرو نمی آورند. از خودگذشتگی را وظیفه خودشان می دانند.

آنها بسیار گرم، صمیمی و با احساس هستند و برای روابط شخصی شان ارزش زیادی قائل می شوند. اگر کسی کاری را بخواهد بیاموزد و آنها آن مهارت را داشته باشند، بدون هیچ ناراحتی تجربه های خود را در اختیار او قرار می دهند و از هیچ کمکی در این زمینه دریغ نمی کنند.

ویژگی های مثبت افراد مهرورز

اگر کسی کمک شان را نخواهد به شدت ناراحت می شوند و حتی ممکن است تا حد یک فرد مداخله گر پیش روند و به زور خود را درگیر مشکل او کنند. می خواهند دیگران به آنها محتاج باشند و با کمک کردن به آنها احساس تعلق و وابستگی شدید خود به دیگران را آرام کنند

هرگز در این افراد خودخواهی نمی بینید. آنها هیچ گاه به دنبال منافع شخصی نیستند و برای رسیدن به منفعتی زیر پای کسی را خالی نمی کنند. فروتنی یکی از ویژگی های ذاتی شان است و بسیار نوع دوست هستند. همیشه آسایش دیگران را به رفاه خود ترجیح می دهند. دلسوز و غمخوار اطرافیان خود بوده و نگران وضع آنها هستند. اگر کسی قصد انجام کاری را داشته باشد، بلافاصله در مقام حمایت ظاهر می شوند و او را بسیار تشویق می کنند. می توانند توانایی ها و ویژگی های خوب دیگران را ببینند و اگر کوچکترین محبتی به آنها شود بسیار حق شناس و سپاسگزار هستند.

توصیه هایی به افراد مهرورز

اگر شما ویژگی های افراد مهر ورز را دارید این توصیه ها را جدی بگیرید:

هرگز در این افراد خودخواهی نمی بینید. آنها هیچ گاه به دنبال منافع شخصی نیستند و برای رسیدن به منفعتی زیر پای کسی را خالی نمی کنند. فروتنی یکی از ویژگی های ذاتی شان است و بسیار نوع دوست هستند.همیشه آسایش دیگران را به رفاه خود ترجیح می دهند

اولین و مهم ترین موضوعی که باید به خاطر بسپارید، این است که اگر به نیازهای خود توجه نکنید، بعید است بتوانید نیازهای دیگران را بدون مشکل و آزردگی خاطر درک کرده و به آنها کمک کنید و در این زمینه بارها دچار یاس و سرخوردگی می شوید. علاوه بر آن اگر آرامش نداشته باشید، نمی توانید در برابر دیگران رفتار متعادلی داشته باشید. باید پیش از هر چیزی از خودتان مراقبت کنید. مطمئن باشید این که اول به فکر خودتان باشید بعد دیگران، نه تنها خودخواهانه نیست بلکه کاملا منطقی و عاقلانه است.
وقتی تصمیم می گیرید به کسی کمک کنید، بررسی کنید انگیزه واقعی تان از این کمک چیست. اگرچه انجام دادن کارهای خوب برای دیگران مسلما ویژگی تحسین برانگیزی است، اما قصد و هدف فرد یاری رسان نیز مهم است. اگر شما کمک می کنید تا بعدا از شما قدردانی شود و دیگران هم به جبران محبت هایتان، برای شما کاری انجام دهند، مسلما خود را در وضع ناامیدکننده ای قرار می دهید. بیشتر مواقع چیزی را که از دیگران می خواهید، حتی از عزیزان تان نیز دریافت نخواهید کرد.
وقتی می خواهید برای کسی کاری انجام دهید، بهتر است از او بپرسید آیا واقعا به کمک شما نیاز دارد. اگرچه می توانید براحتی نیازهای دیگران و احساساتشان را درک کنید، اما این موضوع به این مفهوم نیست که آنها برای از سر گذراندن مشکلاتشان حتما به شما نیاز دارند. -به اهداف خودتان از این کمک رسانی توجه کنید و آماده باشید که «نه به کمکتان نیازی نداریم، ممنون» را بشنوید و آن را با جان و دل بپذیرید. اگر کسی کمک شما را نمی خواهد به این معنی نیست که از شما بیزار است یا وجودتان را انکار می کند، بلکه هرکس برای خودش دلایلی در پذیرش یا عدم پذیرش کمک دیگران دارد و باید به خواستشان احترام گذاشت.
در برابر وسوسه جلب توجه دیگران با انجام کارهای خوب در حقشان مقاومت کنید و هرگاه برای کسی کاری انجام دادید، کوچک ترین اشاره ای به آن نکنید. آن افراد خودشان محبت تان را در ذهن نگه داشته و به روش خودشان از شما سپاسگزاری می کنند.
همیشه آماده به خدمت نباشید و مهم تر ازهمه سعی نکنید به وسیله هدیه دادن به دیگران یا ستودن کسانی که لیاقتش را ندارند، بخواهید شما را دوست داشته باشند. وقتی به دنبال پاسخ های خاصی در کمک کردن هایتان به دیگران باشید و پس از ندیدن پاسخ مناسب، کمکتان را دریغ کنید، باعث می شوید دیگران از شما رنجیده شده و رهایتان کنند و در طولانی مدت در انزوا قرار بگیرید. پس کمک نکنید، ولی اگر کمک کردید به هیچ بهانه ای در نیمه راه دیگران را تنها نگذارید.

 

شما هم می توانید به کودکان پرورشگاه و خیریه عطر یاس نبوی کمک کنید

برای کمک اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر اخبار و اطلاعیه ها